2012. június 13., szerda

Filmajánló-A leleplező


Ha beteg az ember, annak csak egy előnye van, de az elég ütős: orrba-szájba tud filmeket nézni, amiket máskor egyáltalán nem (munka, suli, meg egyéb kifogások).
Ez volt az egyik legütősebb, illetve inkább legelgondolkodtatóbb film a napokban. Rachel Weisz a főszereplő, ami garantálja, hogy nem egy zöldfülű kergeti a rosszfiúkat. A főszereplő nőnek adnak egy megbízást Boszniában, mint ENSZ békefenntartó. Elvállalja, nem vár sokat tőle, de elég szépen fizet. Ezután közelebb kerül a bosnyák emberekhez, a rendszerhez, majd rájön, hogy az egész országban szörnyű emberkereskedelmi hálózat épült ki. Ezt próbálja megoldani, erről szól maga a film.
Nagyon szerettem, mert őszinte volt, nem hollywood-i cukorkás. Mindent megmutattak, mégsem a képek rémisztettek el, hanem maga a tudat, hogy több millió nőből lesz árucikk, prostituált, és a rendőrség nem tesz ellene semmit, mindenki megússza. Az anyukák meg hiába várják haza a lányukat... :(
Sajnos ez a történet tényleg megtörtént, és a vége sem mindennapi, bár vérható volt. Mindenkinek ajánlom, főleg a férfiaknak, hogy lássák, nem hiába tudjuk mi nők annyira gyűlölni a férfiakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése